donderdag 20 september 2012

De Girls Bewonderen de Wereld van Zee


Van de jetlag hebben we totaal geen last gehad. Ook vandaag zijn we na een goede nachtrust op tijd maar niet extreem vroeg wakker. De dag begint bewolkt en het ziet er naar uit dat het weer regenachtig wordt. Als we op de I4 rijden om richting Seaworld te gaan wordt het echter steeds lichter. Om ongeveer 10u lopen we het park binnen en het is zonnig en heet.
In dit park hebben we een map nodig en dat is even wennen want in WDW weten we inmiddels alles te vinden zonder map.  Ook maken we een schema voor de shows zodat we niks hoeven te missen.




We starten met de clyde en seamore show. En zoals vele anderen al hebben geschreven, is de mimespeler die voordat de show begint aanwezig is, erg grappig. De show zelf was wel aardig maar geen topper. Ik herken een scene uit de show van het Dolfinarium dus die zijn hier ook langs geweest (Ik neem aan dat de mensen van Seaworld niet naar het Dolfinarium zijn gekomen om ideeën op te doen.)









Als de schat gevonden is en de show teneinde, lopen we gelijk door naar de Shamu show.  Een mooie show met deze machtige, zeer grote dieren. We hebben allen de show al eens gezien maar dat is te lang geleden om te kunnen vergelijken.






Na deze show is het tijd voor de lunch, die nemen we in Joe’s cafe dat vlakbij het stadium ligt. Een lekkere vegetable wrap met aardappelsalade.





Als we aan het eten zijn, komt een mooie rood katertje met de tas van girl 2 spelen. Hij vindt het ook heerlijk om even gekroeld te worden. Die gelegenheid pakken we even want we missen onze eigen katten natuurlijk wel. En die vertikken het raar genoeg ook om een gewoon gesprek via facetime te voeren!


 Als de lunch binnen is en de kater bij de buren wat lekkers haalt, gaan wij bij Wild Arctic kijken. Girl 1 en 2 kiezen natuurlijk voor de helikoptervlucht en girl 3 sjeest met haar scootmobiel langs de dieren. De helikoptervlucht blijkt een simulatorride te zijn die wat ons betreft nodig vernieuwd moet worden. Na de simulatortocht lopen we langs de dieren. Het idee dat je door een basiskamp loopt in the arctic is wel gelukt en de dierenverblijven zijn best mooi maar wel wat klein. Ik had er ook dit keer meer van verwacht. Die walrus is trouwens wel een enorm groot beest!



Als we deze attractie verlaten, blijkt het te regenen. We trekken onze charmante regenponcho’s aan en lopen gewoon verder. Dit keer gaan we op weg naar de dolfijnenshow aan de andere kant van het park. Wanneer we bij het theater aankomen begint het te stortregenen. Gelukkig zitten wij net droog. Het duurt nog 15 minuten voordat de show zal beginnen maar het weer wordt steeds slechter. Het gaat nu ook onweren en iedereen wordt opgeschrikt door een enorme knal. Er wordt omgeroepen dat de show vertraging heeft vanwege het weer. Het wordt uiteindelijk droog maar het blijft wel wat rommelen. De show wordt vanwege onweer dreiging toch afgezegd dus na ongeveer 30 minuten wachten verlaten we het theater zonder de show gezien te hebben. Dan maar op safe spelen en een binnen attractie doen: Turtle Treck. Dit is een nieuwe attractie over schildpadden (dat klinkt logisch gezien de naam van de attractie). Het is een 3D film in 360 graden. Zeker mooi gedaan en ook nog licht leerzaam. Als we weer buitenkomen is het weer nog steeds goed, het lijkt er op dat alle attracties weer open zijn (de Manta was ook gesloten vanwege het onweer).



De girls splitsen zich nu op want girl 3 wil graag nog naar de orca’s kijken en girl 1 en 2 hebben wat spanning nodig.


Aangekomen bij Journey to Atlantis blijkt deze gesloten vanwege technische problemen….dat gaat lekker in dit park vandaag. Dan gelijk door naar de Manta maar als girl 2 die wat beter ziet begint ze te twijfelen en chickend out. Girl 1 gaat dan maar alleen. De Manta is een achtbaan waar je als het ware in hangt en dat maakt wat girl 1 betreft de hele attractie minder eng dan bijvoorveeld de python in de Efteling. Dus girl 1 besluit dat girl 2 deze achtbaan prima aankan. De tas en bril gaan in een kluisje en beide girl sluiten aan in de nu zeer korte rij. Na 5 minuten hangen de girls onder de Manta en twisten en turnen zij door het park. En inderdaad girl 2 vindt het ook prima te doen.









En deze kwamen we ook nog tegen in een van de aquaria, vonden we wel een heel bijzonder zeedraakje.



Het is na deze avonturen al weer 17:30 en tijd om girl 3 te gaan zoeken. Zij zit te genieten van de 2e orcashow van de dag. Na deze show zal het park sluiten en lopen de girls richting uitgang.

We gaan in Kissimmee een old country hapje eten bij de Cracker Barrel.


 Het toetje staat thuis in de koelkast, choco aardbeien en cheesecake.


Morgen gaan we stralen in de Hollywood Studio’s en zullen we proberen, op verzoek van een van onze volgers, een foto met ons drieën te nemen. En als er nog meer verzoeken zijn, horen we het graag.

2 opmerkingen:

  1. Ondanks het soms slechte weer weten jullie er in goede sfeer het beste uit te halen. Dat is Florida ;-) Keep having fun, girls!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat jammer dat er een aantal attracties gesloten waren maar er is zoveel te zien en te beleven dat er voor ieder wat wils is. Die zeepaardjes zijn leuk heh?
    Veel plezier in Hollywood Studio's.

    BeantwoordenVerwijderen