maandag 17 september 2012

De Girls Gaan Beesies Kijken

Ja hoor, om 6:30u lagen we al in het zwembad! Prima zwembad en prima watertemperatuur zonder verwarming (wel even doorkomen). 




Na het zwemmen hebben we een douche genomen en ontbeten. Om 9:10 waren we klaar om richting Animal Kingdom gegaan via de tussendoor route (Sherbert road voor de kenners). 




We hadden er heel snel kunnen zijn maar we reden gewoon voorbij de afslag van Animal Kingdom. De auto mocht op Dinosaur 31 geparkeerd worden waarna we konden beginnen met puzzelen: het inelkaar zetten van de scootmobiel. Met drie techneuten was dat natuurlijk zo gedaan en konden we op safari. 



Girl 1 en 2 moesten deze eerste Disney dag hun vouchers inwisselen voor echte jaarkaarten. En vanaf deze dag zijn zij dus weer Walt Disney World Ultimate Pasholders.



We starten in het park gelijk maar met It's tough to be a bug, in de boom die het middelpunt van het park vormt. De stam van de boom bestaat uit allerlei dieren:



Er hangt nu een net boven de wandelroute/rij omdat er een tijdje geleden een tak naar beneden is gevallen (geen gewonden). Veiligheid voor alles hier in Amerika.



De bug-eyes staan girl 3 best goed. Helaas moet je na de show je eyes weer inleveren. 




Na de boom hebben we fastpasses gehaald voor Kilimanjaro Safari's. De passes mochten we een uurtje later gebruiken dus zijn we eerst met de trein naar Rafiki's Planet Watch gegaan.



Het stations op Harambe is niet druk en met de scootmobiel van girl 3 krijgen we extra service en een speciale plek toegewezen.



 Onder toezicht toezicht van het voltallige wachtende publiek moest girl 3 haar scootmobiel achteruit insteken. Volgens mij zie ik een wat bezorgde blik op het koppie van meerijdend beesie. 



En vergeet niet:


Nadat we weer helemaal op de hoogte zijn van natuurbehoud en de plaatselijke advertenties,



gaan we op safari. Sinds de opening van het park is deze safari steeds wat aangepast. Het verhaal dat je achter stropers aangaat en little red (een kleine olifant) weer herenigd met zijn moeder is helemaal verlaten. Nu is het meer een safari zoals je die in Afrika op vakantie zou kunnen doen. Gelukkig is het lekkere radiomuziekje halverwege de rit er nog wel.





Na zo'n safari krijg je best trek dus we bezoeken pizzafari voor een uitgebreide lunch.


Girl 1 en 2 halen daarna nog een fastpass voor Expedition Everest. Onderweg komen we in het park volop gezelligheid tegen.



Girl 2 is klaar voor de Expeditie en wat blijkt, de rails is nog steeds niet gemaakt. 




Gelukkig overleven de girls het ritje en kunnen we met zijn drieeen een dino op gaan halen. Het Dino Institute stuurt ons terug in de tijd en wij gaan terwijl de meteorieten inslaan en wij door elkaar geschud worden, opzoek naar een geschikte dino. 



De huisfoto-dino heeft dit moment op de gevoelig plaat vastgelegd. 



De dag vliegt voorbij en na nog een show is het alweer tijd om een plekje voor de parade in te nemen. We mogen doordat we scootergirl 3 meehebben op een afgezet stukje staan en hebben prima uitzicht precies bij de start van de parade. De hele gang (Minni, Mickey, Goofy en Pluto) komt voorbij in hun safaritrucks.




Wij zijn daarna nog niet uitgesafaried en gaan op exploratie in Afrika.



We zien vissies, birdies, hippies (dat is de foto van de hippo en niet die daarna) en apies 










Als afsluiter gaan girl 1 en 2 nog een nat pak halen in Azie. Maar dit keer zijn we goed voorbereid en komen we er bijna droog uit. 



Na alle avonturen op deze eerste dag besluiten we bij de ingang/uitgang van het park een hapje te eten in het Rainforest Cafe. Dan kunnen we daarna direct door na de villa en hoeven we er niet meer uit.


 We moesten wel een uurtje wachten voordat er een tafel vrijkwam maar dan konden we nog wat trek kweken. Na zo'n dag vol indrukken wordt het sommige van ons blijkbaar wat te veel.



We blijven met het diner in Caribische sferen:



Girl 3 houdt het bij de Amerikaanse pot.



Als de buiken gevuld zijn, keren we terug naar de auto. Girl 2 zal ons vandaag naar huis rijden maar is blijkbaar spontaan vergeten hoe dat moet. Op de gelukkig zeer lege parkeerplaats trapt zij op de rem waardoor girl 1 en 3 ongeveer tegen de vooruit geplakt zitten. Na nog een aantal pogingen gaat het ietsje beter en wagen we het erop dat we de 192 gaan overleven met deze chauffeur. Girl 1 zegt nog zo'n 6x dat je in een automaat het linker been niet gebruikt maar girl 2 geeft 6x aan dat ze dat weet. En na 10 minuten zegt girl 2 "O ik weet het al, ik moet mijn linker been niet gebruiken".  Zucht..... We zullen maar vergeten dat deze girl al meer dan 40 jaar haar rijbewijs heeft en ook heel wat jaren in een automaat heeft gereden. We zijn toch heelhuids bij de villa aangekomen en het is girl 2 niet gelukt om onder het autorijden uit te komen, morgen mag ze gewoon weer.

In de villa relaxen we wat en om 22:30 liggen we in onze mandjes. 


Onze enige aankoop van vandaag:


1 opmerking:

  1. Nou, dat was een lekker dagje hoor. Keep up the good work and... you go girls!!!

    BeantwoordenVerwijderen