donderdag 27 september 2012

De Girls and the Ducks

Deze ochtend gaan we eerst naar Alamo vanwege het bandendruklampje dat 2 dagen geleden opeens aanging. De Alamo mevrouw was niet van plan er iemand naar te laten kijken, ze was er blijkbaar van overtuigd dat het door het weer kwam. Toename van expansie door toename van de warmte. Het lampje ging in haar auto ook altijd branden bij veranderende weersomstandigheden. Bij twijfel mochten we natuurlijk altijd de auto omruilen maar zij had dit formaat niet meer staan dus moesten we naar een  andere Alamo. Wij hebben zelf nog even heel professioneel tegen de banden aan staan schoppen en geconcludeerd dat het wel goed zat. We rijden er gewoon mee verder en negeren het lampje (en schoppen af en toe tegen de banden ter controle).
Daarna doorgereden naar de Publix voor de boodschapjes.


Er kan nog meer bij: 




Girl 3 wordt in de villa afgezet en gaat vandaag bij het zwembad hangen. Girl 1 en 2 gaan na het tanken hun eigen buikjes vullen in Kona Cafe in het Polynesian resort (een Disney resort). Om het terrein op te rijden moet je eerst langs een soort portier. Deze vriendelijke man vond het prachtig dat wij uit Nederland kwamen. Zijn grootvader was in de oorlog neergestort in de Noordzee en gered door Nederlandse vissers en nu kon hij ons persoonlijk bedanken daarvoor! Fantastisch toch die Amerikanen.

In Kona Cafe nemen we een ahi tuna sandwich met zoete aardappel friet. Dat was een goede keus.




Na het eten is het weer tijd voor actie. We gaan minigolfen in Winter Summerland van de kerstman, vlakbij Blizzard Beach in WDW. Vorig jaar hebben we de winterkant gedaan dus dit jaar nemen we de zomerkant.


Het is een best makkelijke baan dus lang doen we er niet over. De thematisering is super en de keuze voor summer toepasselijk want het is bloedheet. Bezweet en wel doen we de 18 holes.




De kerstman zelf ligt lekker te slapen, je hoort hem zelfs snurken.



Op zijn schoen zit een hagedisje. Daar zitter er hier heel veel van en je ziet ze steeds wegschieten als je ergens loopt.





Na het golfen nemen we nog een Mickey ijsjes om wat af te koelen. Verder koelen we af in de auto onderweg naar het Peabody hotel. In dit hotel gaan we kijken naar de march of the ducks. We parkeren de auto in de garage en worden met een karretje naar de hotel lobby gebracht. In de lobby nemen we een kopje thee en zitten eerste rang voor de march. De eenden zitten nog lekker te badderen in de hotel fontein terwijl de rode loper al wordt uitgerold. Even voor vijf uur wordt door de duckmaster het verhaal van de peabody eenden verteld. 



Daarna zet ze het trappetje neer en lopen de eenden over de rode loper naar hun eigen lift. 








Wij gaan met de andere lift ook naar boven en volgen de eenden tot aan hun nachtverblijf. De duckmaster vertelt dan nog wat wetenswaardigheden en beantwoordt vragen. 



Ik had deze bezienswaardigheid in een van de blogs van een floridaforum lid gelezen en dacht dat het wel leuk was om het zelf te gaan zien (we zijn dierenliefhebbers dus iets met eenden is vast goed). En het was nog leuker dan verwacht. De eenden lijken goed verzorgd te worden en hoeven niet meer te doen dan een stukkie te lopen, met de lift mee te gaan en weer een stukkie te lopen. Daar worden ze voor beloond met een lekker zwemwatertje en eten. 

Na de eendenmarch lopen we terug naar de garage. We hebben in de lobby gevraagd waar we moeten betalen omdat we dachten in het betreffende blog iets gelezen te hebben over minder betalen als je voor de ducks komt. Maar het enige wat we te horen kregen was dat we in de garage zelf konden betalen. Doen we daar het kaartje in de betaalmachine, blijken we 14 dollar te moeten betalen!! Vonden we toch wel een beetje overdreven voor het kijken naar de eenden. Dus terug naar de lobby en gevraagd hoe dat zat. Ja mevrouw dat is inderdaad de prijs voor duckskijken hier. O, u heeft ook wat gedronken? Dan kunt u bij de bar navragen of zij een parkeerkaart hebben. Wij op naar de bar en daar kregen we zonder veel te hoeven zeggen een parkeerkaart. En toen konden we opeens zonder ook maar iets te betalen de garage uitrijden. Kijk, daar houden deze girls wel van.

Het avondeten werd genuttigd bij Applebees. Voor weinig geld (dit keer niet gratis) aardig gegeten. In de villa had girl 3 zich vandaag ook goed vermaakt. We zijn redelijk op tijd naar bed gegaan zodat we morgen fris en fruitig space kunnen bezoeken.


1 opmerking:

  1. If it walks like a duck, quacks like a duck, chances are ........it's a Peabody duck!

    BeantwoordenVerwijderen