vrijdag 28 september 2012

De Girls in Space


De blogs zijn steeds wat vertraagd de afgelopen dagen. Dit komt omdat het internet soms kuren heeft en er dan niet lang genoeg een stabiele verbinding is om de foto's te uploaden. Ook ga ik niet een hele ochtend verprutsen aan wachten op goed internet. Dus sorry volgers, ik doe mijn best maar de techniek werkt niet altijd mee. Wel grappig om de reacties dan via mijn mail op de telefoon binnen te krijgen als we in een park zijn of resort met wifi. Hier dan toch dag 13 (27 september).

Om 8:20 zijn we uit bed, de foto’s moeten eerst geupload worden in Picasa maar omdat het internet af en toe wegvalt, heb ik na lange tijd uiteindelijk maar 2 foto’s er in staan.  Aangezien we naar Kennedy Space Center gaan en dat wat verder rijden is, willen we niet te laat weg. 

Om 11u rijden we de parkeerplaats van KSC op, de rit er naar toe leverde geen bijzonderheden op. Onze tickets had ik via attractionticketsdirect.de besteld, een ticket voor een volwassene voor de prijs van een kinderticket. We slaan daarom de kassarij over en gaan door de tassencontrole het park binnen. 


Daar starten we met de busrit. We bekijken alles wat we tegenkomen en ervaren de lancering van de Apollo.  En de landing van de Eagle op de maan. 





Een goed uur later pakken we de bus weer en nemen een lunch in het Orbit Cafe. Daar staan we handig in 1 rij en zodra een van de drie patat-dames vrij is, gaat de eerste in de rij daar naar toe om te bestellen. Maar dat vindt een van de medewerkster geen goed idee dus moeten we ons over de drie patat-dames verdelen zodat er drie rijen ontstaan. Wij hebben nog een stel voor ons maar onze patat-dame besluit andere werkzaamheden te gaan doen (broodjes roosteren). Onze rij blijft dus een rij en we staren naar een lege plek achter de toonbank. Een andere rij nemen zou een optie zijn maar dan moeten we weer helemaal achteraan aansluiten en als onze patat-dame dan opeens besluit weer bestellingen op te nemen en de patat-dame van de nieuwe rij dringende behoefte krijgt broodjes te roosteren… Dilemma’s, dilemma’s. Gelukkig ziet de patat-dame van de andere rij dat wij er nog steeds staan en haar collega al een tijdje niet meer. Zij neemt dan maar onze bestelling op. We nemen voor girl 3 patat en voor girl 1 en 2 een veggie burger. Alom verbazing als wij daar geen patat bij willen ipv het fruit dat er bij hoort. We begrijpen later waarom we beter de patat hadden kunnen nemen. Het plaatselijke verse, seizoensfruit bestaat uit stukjes appel die waarschijnlijk al in space zijn geweest en weer terug. Tja, het is geen Disney zeggen wij dan.
Na de lunch lopen we door de Rocket garden en om 15u pakken we de IMAX film mee. 


Een prachtige film over het spacestation. Zou het kunnen dat ik deze film in 1998 of begin 2000 ook heb gezien? Het valt ons op dat ondanks dat het hele space gebeuren erg indrukwekkend is, het KSC visitor complex wat vergane glorie is. Er is in al die jaren weinig veranderd en sommige dingen zijn niet netjes onderhouden of weinig aan. Als we later op de middag Robot Scouts bezoeken, lopen we na 3 voorstellingen met de hele groep in een keer achterelkaar snel door de overige voorstellingen omdat er gewoon weinig aan is (ook mensen met kinderen lopen door).  De laatste IMAX film gaat helaas niet door want er is iets van een lekkage. Dan hebben we verder alles gezien en gedaan wat we wilden dus zeggen we space gedag.



Girl 3 wilde graag nog een keer bij de Cheesecake Factory eten en heeft ons daarvoor uitgenodigd. Voor dat we daar naar toe gaan, wil ik naar een boekenwinkel op Sand Lake Rd. We arriveren een stuk later dan gepland omdat we in de fille terechtkomen. En dan blijken ze de twee boeken die ik wil ook al niet te hebben. Wel een soort vervanging gekocht maar ik ga thuis maar eens uitzoeken of de boeken ook verscheept kunnen worden naar Nederland voor niet al te veel geld.
Van Sand Lake Rd zijn we snel via de I4 in de Mall at Millenia waar de Cheese Cake Factory ook is. We moeten ongeveer 30 minuten wachten op een tafel. Girl 1 en 2 gebruiken die tijd nuttig en zoeken een klein etuitje bij Vera Bradley uit voor girl 2. Als we terugkomen gaat de buzzer al snel af en kunnen we aan tafel. Girl 3 kiest voor de steak met jus waar ze zo naar uit heeft gezien. Girl 2 neemt een groentepasta en girl 3 een groente pizza. Het eten is weer heerlijk en alles gaat op. Girl 1 en 2 kunnen het pand niet verlaten zonder een cheesecake als toetje. Wat zijn die toch lekker hier!

Na het eten gaan girl 1 en 2 kijken of er bij Bloomingdales toch nog baby uggs te koop zijn voor een vriendin van girl 3. En ja hoor, daar hebben ze de roze baby uggs met vetertje aan de achterkant en ook nog eens in maat S. Op het laatste moment dan toch geslaagd hiervoor.

Na een geslaagde dag keren we villawaarts. 

3 opmerkingen:

  1. Dag 13 alweer?? Wat gaat dat snel. Maak je wat mij betreft niet teveel zorgen om een vertraagde blog. Dat maakt het nog spannender om erop te wachten ;-)

    Misschien een tip: save de foto's in een zo laag mogelijke web resolutie zodat de files klein zijn en sneller geupload worden. O ja, in Posner park zit een Books-a-million als je van (veeeeeel) boeken houdt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dagje in Space :)
    Om boeken te bestellen gebruik ik vaak http://www.bookdepository.co.uk/
    Zij bezorgen gratis naar Nederland.
    Mooi toch geslaagd voor de baby uggs.
    Veel plezier weer.

    BeantwoordenVerwijderen