dinsdag 18 september 2012

De Girls Gaan de Wereld Rond


We starten vandaag wat later op, om 7:30 gaan we uit bed. Eerst worden er wat voorbereidingen voor het blog getroffen want de volgers moeten natuurlijk niet teleurgesteld worden (ik voel de druk). Terwijl de foto’s worden upgeload (of geupload), nemen we een duik in ons heerlijke zwembad. Vanmorgen worden ook de afwas- en wasmachine aangezet. En of het nog niet genoeg is op deze vakantie-ochtend, wordt er ook nog een telefoontje gepleegd naar de internet helpdesk. We hebben prima internet in de villa maar helaas geen wachtwoord voor de wireless versie. Waardoor ons appeltje vast zit aan een draadje en onze actieradius om te internetten beperkt is (het draadje is niet zo lang). De dame aan de telefoon helpt ons vriendelijk te zoeken naar het wachtwoord maar deze is niet te vinden op de router zelf. We hebben alle codes ingetypt die we konden vinden maar geen van deze codes geeft toegang tot het draadloze. Ik krijg nog een telefoonnummer van Belkin zelf (het merk van de router) maar het lijkt me sterk dat zij mij kunnen helpen aangezien de eigenaren zelf ieder wachtwoord dat ze wilden hebben kunnen instellen.


Door al deze drukte vertrekken we laat en komen we pas om 10:30 in Epcot aan. Dat is niet zo erg want we willen het vuurwerk van 21u zien dus er is tijd zat. Als eerst halen we fastpasses voor Soarin’ , welke pas in de middag gebruikt kunnen worden. En als we toch in de buurt zijn gaan we in de rij (!!) voor Living with the Land, het boottochtje door de kassen van Epcot. 



Verder deze ochtend zoeken we Nemo en staan we oog in oog met een chocolatechip starfish (ga die maar eens zoeken in Epcot: Finding Chocolatechip Starfish).





Om 13:30 begint er een rumbly in ons tumbly (vrij naar Pooh). We lopen naar Frankrijk want daar in de Boulangerie is een mini kaasplank met baquette te koop en die willen we uitproberen. In de Boulangerie zijn nog veel meer lekkere dingen. Girl 1 en 2 kiezen de kaasplank en een quiche om te delen. Girl 3 laat zich naast een baquette verleiden tot een Napoleon, dat is een smakelijk uitziende tompouce. In het zonnetje op het terras nuttigen wij al deze heerlijkheden. 



Om ongeveer 13:30 als de maagjes weer gevuld zijn, vervolgen wij onze weg. We lopen langs nog een aantal landen en gaan het Amerika paviljoen naar binnen.  De show begint pas een half uur later maar de wachttijd wordt gevuld door de Voices of Liberty. Deze dames en heren zingen Amerikaanse patriotische liederen en dat doen ze prachting. Voor we het wisten mochten we de zaal in om over de geschiedenis van Amerika te leren (O ja, er was ook nog dat gedoe met die Indianen. Doen we dan ook maar iets over zeggen in de show.).


Na dit avontuur wordt het tijd om onze fastpasses in te wisselen. De zweefvlucht over California is weer prachtig alleen heeft girl 3 er niet veel van gezien. Misschien moeten we nog een keer gaan zodat ook zij haar ogen open kan houden (deze suggestie leverde girl 1 en 2 bijna een blauw oog op). Om even bij te komen gaan we Jeopardy spelen met Ellen. Deze 37 minuten durende attractie heeft ons geleerd waar energie vandaan komt en inderdaad, onze batterijen zijn weer helemaal opgeladen.


Ons resteert nog een diner, wat shoppen, het bezoeken van de overige landen en het vuurwerk.

Lekkere salades in the Land: (en dat rode is tuna)



Moe maar voldaan keren we terug naar de villa (girl 1 rijdt dit keer, ivm laat en donker en girl 2 moet nog even oefenen na gisteren).

By the way, hier nog een foto van ons bakbeest.




2 opmerkingen:

  1. Ook wij laten ons graag verwennen met iets lekkers in Frankrijk...
    Maar ja, wij wonen dan ook in La Douce France.
    Veel plezier nog!!!
    Groetjes, Trails

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I love de foodporn foto's! En heb een groot zwak voor vuurwerk! Ziet er goed uit allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen