zaterdag 29 september 2012

De Girls Gaan nog even Los

Vandaag onze laatste volle dag in Florida! We starten weer rustig op, internet ook dus daar hebben we niks aan.  
Als girl 1 aan het staren is over het meer waar de tuin aan ligt, ziet zij opeens iets wat verdacht veel op een alligator lijkt. En ja hoor, recht voor onze tuin ligt er eentje. We nemen foto's maar als ik te dichtbij kom zwemt hij verder het meer in. Toch leuk om nog gezien te hebben want de laatste vakanties in Florida zien we ze maar weinig. In onze herinnering vielen we er jaren geleden nog over. Maar toen maakten we ook meer rondreizen dus kwamen we misschien op plekken waar ze meer voorkomen.


Girls 1 en 2 gaan eind van de ochtend op weg naar het Boardwalk Resort (Disney) om te kijken of ze daar de overhemden hebben (in de goede maat) die nog op ons lijstje stonden. Maar die zijn ook hier niet te vinden dus lopen we door naar de Yacht and Beach Club. Daar schaffen we twee andere overhemden aan want we krijgen het idee dat onze eerste keus het niet gaat worden. Over onze tweede keus zijn we trouwens wel tevreden (en de mannen denk ik ook meer dan over onze eerste keus).




We besluiten hierna naar het Magic Kingdom te gaan. Mooie tijd om op het station aan te komen: 



En dit prenten we nog even in want overmorgen is het voor een tijdje weer heel anders: 



Traditioneel nemen we elk bezoek aan WDW een lunch in het Columbia Harbour House en dat hadden we deze vakantie nog niet gedaan. De lunchkeuze voor vandaag was daarom snel gemaakt. Een lekkere humus/coleslaw sandwich! Als je hier gaat eten moet je wel boven gaan zitten en het liefst bij een raam. Dat is genieten in het altijd bezige Magic Kingdom.



We hebben dubbele fastpasses voor Splash Mountain omdat ik van een vriendelijke meneer zijn overgebleven passes heb gekregen. De tijd tot de fastpasses ingaan vullen we met allerlei attracties zoals het zeer enerverende Treehouse van de familie Robinson en de wilde Carpet ride van Aladin. 



En op zo'n laatste dag nemen we het er echt nog van. De foto spreekt voor zich (moet ik er wel bij vermelden dat het cinnamonbrood (li) bij het snijden al 2x zo klein werd. En dat andere is bananabreadpudding, ook een aanrader):



En Marianne hier dan speciaal voor jou de foto van Splash Mountain met losse handen (we zijn goed herkenbaar in het geel, al zie je het gezicht van girl 2 niet door de hand van die meneer).



Dat Splash Mountain ritje was nog een heel avontuur. Het was weer een heerlijk, hete, zonnige dag. Op het moment dat wij onze log in stapte was het inmiddels wat bewolkt geworden. We hadden besloten om onze poncho's alleen over de knieën te leggen en niet helemaal aan te doen. Al bij een van de eerste bochten kregen we een flinke waterstraal over ons heen. Goede keuze die poncho's niet aantrekken! Na de volgende bocht stonden we stil (dat is net voordat je omhoog gaat en je rechts zicht hebt op de logs die van de grootste hoogte naar beneden komen) achter nog 3 andere logs. We wachten en wachten maar er gebeurt niets. Wel begint het te regen en uiteindelijk te gieten. We hebben toch maar onze poncho's aangetrokken want we staan dus niet binnen! De andere logpassagiers hebben geen regenjas en zijn na een paar minuten doorweekt. You will get wet, you may get soaked! Lol hebben we allemaal wel en vanaf ons plekje horen we de hele parade voorbij komen (we zien er alleen niks van). Bij de uitgang krijgen we als troost ieder een fastpass voor een attractie naar keuze. De fastpasses geven we aan twee aardig uitziende willekeurige voorbijgangers en wij gaan via de winkels (er moet nog wat voor zus lief gekocht worden) naar de uitgang van het park.



In de avond eten we onze laatste avondmaal bij de Outback. Er wordt een begin gemaakt met het inpakken van de koffers en daarna kruipen we het bed in.

1 opmerking:

  1. Het water loopt in m'n mond bij de gedachte aan die cinnamon en bananabread lekkernijen. Maak er morgen nog wat leuks van, en alvast een goeie reis.

    BeantwoordenVerwijderen